Spironolacton (Aldactone)

Leder du efter

Spironolacton er kendt som en vand tablet.

Det vil gøre dig gå på toilettet oftere at passere urin.

Den mest almindelige bivirkning er en mild maveonde. Dette er normalt ikke generende.

Type medicin Aldosteronantagonist vanddrivende
Bruges til Væskeretention
Hjertesvigt
Primær aldosteronisme
Også kaldet Aldactone ®, Lasilactone ® (spironolacton med furosemid), Aldactide ® (spironolacton med hydroflumethiazid)
Fås som Tablets

Spironolacton anvendes til behandling af ødem (væskeophobning) forårsaget af leversygdom, nyreproblemer eller hjertesvigt. Ødem opstår, når væske siver ud af dine blodkar, der forårsager hævelser i væv af dine lunger, fødder eller ankler. Det gør du føler dig forpustet og dine ben føles oppustede. Spironolacton forhindrer en ophobning af væske i kroppen ved at øge mængden af ​​urin dine nyrer producere. Det er også bruges til at behandle nogle andre betingelser, der medfører for meget væske i kroppen, såsom en lidelse kaldet primær hyperaldosteronisme.

Spironolacton er kendt som et kaliumbesparende diuretikum. I modsætning til nogle andre diuretika, betyder det ikke få din krop til at miste kalium. Diuretika er undertiden omtales som vanddrivende.

Det er ofte bruges sammen med andre diuretika. Når det bliver brugt på denne måde, kan det blive ordineret som en kombination tablet / kapsel, såsom i Lasilactone ® (spinolactone med furosemid ) og Aldactide ® (spironolacton med hydroflumethiazid). Kombinationer som disse bidrage til at reducere antallet af tabletter, du skal tage hver dag.

Nogle lægemidler er ikke egnet til folk med visse betingelser, og nogle gange et lægemiddel må kun anvendes, hvis ekstra omhu. Af disse grunde er det, før du begynder at tage spironolacton er vigtigt, at lægen eller apoteket kender:

 • Hvis du er gravid, forsøger for en baby eller ammer.
 • Hvis du har problemer med nyrerne.
 • Hvis du har et problem med din binyrerne, kaldet Addisons sygdom.
 • Hvis du har porfyri (en sjælden arvelig blodsygdom).
 • Hvis du tager anden medicin. Dette omfatter alle lægemidler, du tager, der er tilgængelige til at købe uden recept, såsom naturlægemidler og supplerende medicin.
 • Hvis du nogensinde har haft en allergisk reaktion på et lægemiddel.
 • Før du starter denne behandling, kan du læse producentens trykte informationsfolder fra inde i din pakke. Pjecen vil give dig mere information om spironolacton og en komplet liste over bivirkninger, som du kan opleve fra at tage det.
 • Tag spironolacton nøjagtigt efter lægens anvisning. Den sædvanlige dosis varierer fra 25 mg til 200 mg. Afhængigt af, hvilken dosis der er rigtigt for dig, kan du blive bedt om at tage flere tabletter dagligt, men disse er normalt tages på samme tid. Tag tabletterne med eller lige efter et måltid.
 • Spironolacton er almindeligt ordineret bare en gang dagligt, og du kan generelt tage den dosis på et tidspunkt, der passer til dig. Men diuretika bedst træffes senest midt på eftermiddagen. Dette er fordi du vil finde, kan du nødt til at gå på toilettet et par gange efter at have taget dem, og det kan forstyrre din søvn, hvis du tager det sent på dagen. Hvis du har fået ordineret mere end én tablet spironolacton en dag og fortalte at tage dem på forskellige tidspunkter, så sørg for at tage din sidste tablet senest den 6. kl.
 • Hvis du glemmer at tage en dosis, så tag den så snart du husker det. Men hvis det er efter 6 pm i aften, springe den glemte dosis over og fortsætte som sædvanlig næste dag. Må ikke tage to doser på samme tid til at gøre op for den glemte dosis.
 • Prøv at holde din regelmæssige aftaler med din læge. Det er så din læge kan tjekke dine fremskridt. Saltbalancen i blodet, kan blive forstyrret af diuretika og din læge vil have dig til at få taget en blodprøve fra tid til tid til at tjekke for dette.
 • Diuretika hjælpe dig til at tabe vand, så du kan trække vejret og bevæge lettere. Men hvis du mister for meget væske, kan du blive dehydreret. Dette vil gøre dig føler dig tørstig og gøre din hud ser ud og føles tør. Lad din læge, hvis dette sker, da dosis måske skal justeres.
 • Fordi spironolacton er et kalium-bevarelse vanddrivende, bør du forsøge at undgå ting med et højt indhold af kalium, såsom »salterstatninger«. Dette er så mængden af ​​kalium i kroppen ikke bliver for høj.
 • Behandling med diuretika er som regel langvarig, så fortsætte med at tage disse tabletter, medmindre du rådes andet.
 • Hvis du køber noget medicin, check med en farmaceut, at de er egnede til at tage med din anden medicin.
 • Hvis du har en operation eller tandbehandling, fortælle den person udfører den behandling, hvilken medicin, du tager.

Sammen med deres nyttige effekter, kan de fleste lægemidler forårsage uønskede bivirkninger selvom ikke alle oplever dem. Disse normalt bedres som din krop tilpasser sig den nye medicin, men tale med din læge eller apoteket, hvis nogen af ​​de følgende bivirkninger fortsætter eller bliver generende.

Spironolacton bivirkninger
Hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever dette?
Maveproblemer Hold dig til enkle måltider - undgå rige eller krydret mad
Følelse træt, svimmel eller søvnig Hvis dette sker, må du ikke køre bil eller betjene værktøj eller maskiner, før du føler dig bedre
Seksuelle problemer, bryst ubehag og udvidelse, forvirring, uregelmæssig menstruation, forvirring, svedtendens, kramper, hårtab, og udslæt Hvis nogen af ​​disse bliver generende, tale med din læge

Hvis du oplever andre symptomer, som du mener kan skyldes denne medicin, tale med din læge eller apotek.

 • Opbevar al medicin utilgængeligt og ude af syne for børn.
 • Opbevares på et køligt, tørt sted, væk fra direkte varme og lys.

Aldrig tage mere end den foreskrevne dosis. Hvis du har mistanke om, at du eller en anden har taget en overdosis af denne medicin, gå til skadestuen på dit lokale hospital på én gang. Tag beholderen med dig, også selvom den er tom.

Denne medicin er til dig. Aldrig give det til andre mennesker, selvom deres tilstand synes at være den samme som din.

Må ikke holde out-of-date eller uønskede medicin. Tag dem til dit lokale apotek, som vil bortskaffe dem for dig.

Hvis du har spørgsmål om denne medicin spørg på apoteket.

Denne artikel er lukket for kommentere.