Salmonella

Leder du efter

Salmonella er en gruppe af bakterier, der kan forårsage madforgiftning. Typisk, madforgiftning forårsager gastroenteritis, en infektion i tarmen (tarmene), der fører til diarré og opkastning. Salmonella bakterier kan findes i tarmen hos mange dyr, herunder husdyr og kæledyr. Fjerkræ (kyllinger, kalkuner, osv.) er særligt tilbøjelige til at bære salmonella. Så kan salmonella forurene kød, fjerkræ, æg, mælk og andre mejeriprodukter, som vi kan spise. Infektion normalt forårsager relativt milde symptomer, men komplikationer, herunder dehydrering kan forekomme i nogle tilfælde. Den sædvanlige behandling er at drikke masser af væske for at undgå dehydrering. Antibiotika er undertiden nødvendig i nogle tilfælde. Den Foods Standards Agency i Storbritannien har identificeret '4 Cs 'for at hjælpe med at forhindre madforgiftning, herunder madforgiftning forårsaget af salmonella.

Salmonella er en gruppe af bakterier, der kan forårsage madforgiftning. Madforgiftning opstår, når føde eller vand forurenet med mikrober, toksiner (giftstoffer), eller kemikalier er spist eller drukket. Mikroorganismer er bakterier, herunder bakterier, vira og parasitter. Typisk, madforgiftning forårsager gastroenteritis, en infektion i tarmen (tarmene), der fører til diarré og opkastning.

Der er over 2.500 forskellige stammer (sub-typer) af salmonella.

En type salmonella, kan Salmonella typhi forårsage tyfus. Dette er en alvorlig sygdom, som kan være livstruende, hvis den ikke behandles hurtigt med antibiotika. Det forårsager diarré på først og derefter høj feber, hovedpine, mavekramper, hududslæt, kvalme og tab af appetit. En anden type af salmonella, Salmonella paratyphi, kan forårsage paratyfus. Dette er en lignende sygdom til tyfus men symptomerne er generelt mildere. Tyfus og paratyfus næsten udelukkende fanges i udlandet i lande med dårlige sanitære forhold. Det kan blive videregivet i afføringen (fæces) og i urin fra smittede personer. Infektion med Salmonella typhi og Salmonella paratyphi forårsager tyfus og paratyfus er ualmindeligt i Storbritannien. Infektion med forskellige andre stammer er ganske almindelige.

Resten af denne indlægsseddel er kun omkring madforgiftning forårsaget af stammer af salmonella end Salmonella typhi og Salmonella paratyphi.

Relaterede artikler

Salmonella bakterier kan findes i tarmen hos mange dyr, herunder vilde dyr, husdyr og kæledyr. Fjerkræ (høns, kyllinger, kalkuner osv.) er særligt tilbøjelige til at bære salmonella. Så kan salmonella forurene kød, fjerkræ, æg, mælk og andre mejeriprodukter, som vi kan spise.

Tilstrækkelig tilberedning af kød og fjerkræ normalt dræber salmonellabakterier. Mennesker kan blive smittet, hvis de spiser utilstrækkeligt kød, der er forurenet med salmonella. Spise rå eller utilstrækkeligt æg eller forbruge mælk eller andre mælkeprodukter forurenet med salmonella kan også videregive salmonellainfektion til mennesker.

Undertiden kan andre fødevarer, såsom frugt og grøntsager bliver forurenet med salmonella gennem kontakt med gødning bruges til at hjælpe dem med at vokse. Muslinger kan også blive smittet, hvis de er i kontakt med inficeret spildevand i vandet.

Hunde, katte og gnavere kan undertiden blive smittet med salmonella og skildpadder og sumpskildpadder er også almindelige salmonella luftfartsselskaber. Kontakt med inficerede dyr eller deres ekskrementer kan også tillade overførsel af smitte til mennesker. Bakterierne kan passere fra dine hænder ind i munden, og derefter din tarm, hvor de derefter kan formere sig og forårsage symptomer.

Når du har salmonella, kan du også sprede infektionen til dine nære kontakter, hvis du ikke følger strenge hygiejniske foranstaltninger for at forhindre spredning af smitte til andre (se nedenfor).

Salmonella madforgiftning er ganske almindelige. Det kan ramme alle uanset alder. I de fleste tilfælde er det ikke forårsager alvorlige symptomer. Der er dog visse grupper af mennesker, der er mere tilbøjelige til at udvikle alvorlige symptomer. De omfatter:

 • Små børn
 • De ældre
 • Mennesker, hvis immunforsvar ikke fungerer korrekt (f.eks folk i behandling for kræft, folk på langvarig steroidbehandling mennesker med AIDS osv.)

Fordi det er muligt for salmonella skal spredes fra person til person, kan udbrud, især i institutioner såsom ældrepleje eller plejehjem.

De typiske symptomer er diarré og mavekramper. Diarré kan undertiden være blodig. Du kan også have kvalme og opkastning og kan udvikle en feber. Symptomerne har tendens til at komme på inden 12-72 timer efter indtagelse af den forurenede fødevarer eller være i kontakt med det inficerede dyr. Denne periode, inden der optræder symptomer er kendt som "inkubationstid".

Hos de fleste mennesker, er symptomer relativt milde og forbedre inden for 4-7 dage uden nogen specifik behandling. Men nogle gange, kan symptomerne være mere alvorlige og / eller komplikationer kan forekomme. Hvis symptomerne er alvorlige, kan dehydrering forekomme. Dehydrering er, når der er mangel på væske i kroppen. Du bør konsultere en læge hurtigt, hvis du har mistanke om, at du eller dit barn er ved at blive dehydreret. Mild dehydrering er fælles og er normalt let vendes ved at drikke masser af væske. Svær dehydrering kan være dødelig, medmindre hurtigt behandles, fordi organer i kroppen har brug for en vis mængde væske til at fungere.

Symptomer på dehydrering hos børn

 • Symptomer på dehydrering hos børn omfatter: passerer lidt urin, tør mund, tør tunge og læber, færre tårer, når gråd, indsunkne øjne, svaghed, bliver irritabel eller sløv.
 • Symptomer på alvorlig dehydrering hos børn omfatter: døsighed, bleg eller marmoreret hud, kolde hænder eller fødder, meget få våde bleer, hurtig (men ofte overfladisk) vejrtrækning. Dette er en medicinsk nødsituation og øjeblikkelig lægehjælp er nødvendig.

Dehydrering er mere tilbøjelige til at forekomme i:

 • Børn under et år (og især dem under seks måneder gammel). Dette er fordi spædbørn ikke behøver at tabe meget væske at miste en betydelig del af deres samlede kropsvæske.
 • Børn under et år, der var en lav fødselsvægt, og som ikke har "fanget op 'med deres vægt.
 • Et spædbarn, der er holdt op med at amme under deres sygdom.
 • Ethvert barn, der ikke drikker meget, når de har campylobacter-infektion.
 • Ethvert barn med alvorlig diarré og opkastning (især hvis de har bestået seks eller flere diarré afføring og / eller opkastning tre eller flere gange i de sidste 24 timer).

Symptomer på dehydrering hos voksne

 • Symptomer på dehydrering hos voksne omfatter: træthed, svimmelhed eller uklarhed, hovedpine, muskelkramper, indsunkne øjne, passerer lidt urin, tør mund og tunge, svaghed, og blive irritabel.
 • Symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne omfatter: dyb apati, svaghed, forvirring, hurtig hjerterytme, koma og producerer meget lidt urin. Dette er en medicinsk nødsituation.

Dehydrering hos voksne er mere tilbøjelige til at forekomme i:

 • Ældre eller svagelige personer.
 • Gravide kvinder.
 • Mennesker med svær diarré og opkastning. Især tabt, hvis du ikke er i stand til at erstatte væsken med tilstrækkelige drinks.

Mange mennesker vil genkende madforgiftning fra deres typiske symptomer, og hvis disse symptomer er milde, de normalt ikke nødvendigt at søge læge eller modtage særlig medicinsk behandling. Så kan du have salmonellainfektion, der ikke er "bekræftet".

Men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at søge lægehjælp, når du har madforgiftning (se nedenfor om, hvornår de skal søge lægehjælp). Lægen eller sygeplejersken kan spørge dig om de seneste rejse i udlandet eller nogen måder, som du måske har spist eller drukket forurenet mad eller vand. De vil også normalt kontrollere dig for tegn på dehydrering. De kan tjekke din temperatur, puls og blodtryk. De kan også undersøge din mave for at lede efter nogen ømhed.

Lægen eller sygeplejersken kan bede dig om at indsamle en skammel (fæces) prøve. Salmonella er normalt diagnosticeres efter en prøve af din afføring bliver sendt til laboratoriet for testning. Fødevarer er undertiden testet for salmonella i udbrud.

Børn

Hvis dit barn har gastroenteritis uanset årsag (herunder mulig madforgiftning forårsaget af salmonella), bør du søge læge i følgende tilfælde (eller hvis der er andre symptomer, som du er bekymret):

 • Hvis de er under en alder af seks måneder.
 • Hvis de har en underliggende medicinsk tilstand (fx hjerte-eller nyreproblemer, diabetes, historie for tidlig fødsel).
 • Hvis de har en høj feber.
 • Hvis du har mistanke om dehydrering udvikler (se tidligere).
 • Hvis de vises døsig eller forvirret.
 • Hvis de er opkastning og ude af stand til at holde væske nede.
 • Hvis der er blod i deres diarré eller opkast.
 • Hvis de har svære mavesmerter.
 • Infektioner fanget i udlandet.
 • Hvis de har alvorlige symptomer, eller hvis du føler, at deres tilstand forværres.
 • Hvis deres symptomer ikke afregning, for eksempel opkastning i mere end 1-2 dage, eller diarré, der ikke begynder at afregne efter 5-7 dage.
 • Hvis du har mistanke om, at dit barn kan have pådraget madforgiftning fra spise restaurant eller takeaway mad (se nedenfor).

Voksne

Hvis du har gastroenteritis uanset årsag (herunder mulig madforgiftning forårsaget af salmonella), bør du søge læge i nogen af ​​følgende tilfælde (eller hvis der er andre symptomer, som du er bekymret):

 • Hvis du har mistanke om, at du er ved at blive dehydreret.
 • Hvis du kaster en masse og ude af stand til at holde væske nede.
 • Hvis du har blod i diarré eller opkast.
 • Hvis du har alvorlige mavesmerter.
 • Hvis du har alvorlige symptomer, eller hvis du føler, at din tilstand forværres.
 • Hvis du har en vedvarende høj feber.
 • Hvis du har et anfald (fit).
 • Hvis dine symptomer ikke er afregning, for eksempel opkastning i mere end 1-2 dage, eller diarré, der ikke begynder at afregne efter 3-4 dage.
 • Infektioner fanget i udlandet.
 • Hvis du er ældre eller har en underliggende sundhedsproblem såsom diabetes, epilepsi, inflammatorisk tarmsygdom, nyresygdom.
 • Hvis du har et svækket immunforsvar på grund af for eksempel. Kemoterapibehandling, langsigtet steroidbehandling, HIV-infektion
 • Hvis du er gravid.
 • Hvis du har mistanke om, at du kan have pådraget madforgiftning fra spise restaurant eller takeaway mad (se nedenfor).

Hvis du har mistanke om, at du eller dit barn har salmonella eller enhver anden form for madforgiftning fra spise takeaway eller restaurant fødevarer, bør du indberette det til din lokale Environmental Health Office. Det er således at virksomheden kan blive undersøgt af miljø og sundhed officerer og yderligere tiltag kan tages, hvis der er et problem med deres mad hygiejne. Det vil forhåbentlig bidrage til at mindske risikoen for, at andre mennesker vil få madforgiftning. Du kan finde din lokale mad standarder håndhæver via dette link: http://www.food.gov.uk/enforcement/enforceessential/yourarea/

Hvis din læge har mistanke om, at du har madforgiftning, eller salmonellainfektion er bekræftet fra din afføringsprøve, er de også forpligtet ved lov til at rapportere dette.

De fleste børn med salmonella behøver ikke nogen specifik behandling. Symptomerne normalt bedres i et par dage, som deres immunsystem har tid til at klare infektionen. Formålet er at sørge for, at dit barn har masser af væske for at undgå dehydrering. Børn med salmonella kan normalt blive passet derhjemme. Lejlighedsvis er indlæggelse nødvendig, hvis symptomerne er alvorlige, eller hvis komplikationer udvikle sig. Antibiotika kan derefter givet for at hjælpe klare infektionen. Antibiotika kan også gives i visse andre tilfælde (se nedenfor).

Følgende er almindeligt anbefales, indtil symptomerne lethed:

Væsker for at forhindre dehydrering

Salmonella. Dehydrering og salt (elektrolyt) ubalance i din krop.
Salmonella. Dehydrering og salt (elektrolyt) ubalance i din krop.

Du bør opmuntre dit barn til at tage masser af væske. Formålet er at undgå dehydrering (lav kropsvæske). Væsken tabt i deres opkast og / eller diarre skal udskiftes. Dit barn bør fortsætte med deres normale kost og sædvanlige drikkevarer. Desuden bør de også opfordres til at drikke ekstra væske. Men undgå frugtsaft eller sodavand, da disse kan gøre diarré værre.

Babyer under seks måneder gammel, er en øget risiko for dehydrering. Du bør søge læge, hvis de udvikler gastroenteritis. Amning eller flaske-feeds bør fremmes som normalt. Du kan opleve, at dit barns behov for feeds stiger. Du kan også rådes til at give ekstra væske (vand eller rehydrering drikkevarer) mellem feeds.

Rehydrering drikkevarer kan foreslå, at en sundhedsperson for børn med øget risiko for dehydrering (se ovenfor for hvem dette måtte være). De er lavet af breve til rådighed fra apoteker og på recept. Du skal have instruktioner om, hvordan meget at give. Rehydrering drikkevarer giver en perfekt balance af vand, salte og sukker. Den lille mængde sukker og salt hjælper vandet skal absorberes bedre fra tarmen ind i kroppen. Brug ikke hjemmelavede salt / sukker drinks som mængden af ​​salt og sukker skal være nøjagtig.

Hvis dit barn kaster op, vente 5-10 minutter, og derefter begynde at give drinks igen, men langsommere (for eksempel en skefuld hver 2-3 minutter). Brug af en sprøjte kan hjælpe med yngre børn, der måske ikke være i stand til at tage slurke.

Bemærk: Hvis du har mistanke om, at dit barn er dehydreret, eller er ved at blive dehydreret, bør du søge læge.

Væsker til behandling dehydrering

Hvis dit barn er mildt dehydreret, kan dette blive behandlet ved at give dem rehydrering drikkevarer. Din læge eller sygeplejerske vil rådgive om, hvordan man gøre op drikkevarer og om, hvordan meget at give. Det kan afhænge af alder og vægt dit barn. Hvis du ammer, bør du fortsætte med dette i løbet af denne tid. Ellers ikke give dit barn andre drikkevarer, medmindre lægen eller sygeplejersken har sagt, at det er OK. Det er vigtigt, at dit barn er rehydreres før de har nogen fast føde.

Sommetider et barn kan være nødvendigt at blive optaget på hospitalet til behandling, hvis de er dehydreret. Behandling på hospitalet indebærer normalt give rehydreringsopløsning via en særlig rør kaldes en "sonde gennem næsen. Dette rør passerer gennem dit barns næse, ned deres hals og direkte i deres mave. En alternativ behandling er med intravenøs væske (væske gives direkte i en vene).

Spis så normalt som muligt, når nogen dehydrering er blevet behandlet

Korrigere eventuelle dehydrering er den første prioritet. Men hvis dit barn ikke er dehydreret (de fleste tilfælde), eller når som helst dehydrering er blevet korrigeret, så opmuntre dit barn til at have deres normale kost. Må ikke 'sulte' et barn med campylobacter. Dette bruges til at blive rådgivet, men er nu kendt for at være forkert. Altså:

 • Ammede spædbørn bør fortsat være ammet, hvis de vil tage det. Denne vil sædvanligvis være i tillæg til ekstra rehydrering drikkevarer (beskrevet ovenfor).
 • Flaskebørn bør fodres med deres normale fuld styrke, feeds, hvis de vil tage dem. Igen vil dette normalt være foruden ekstra rehydrering drikkevarer (beskrevet ovenfor).
 • Ældre børn - tilbyde dem noget mad i ny og næ. Men hvis han eller hun ikke ønsker at spise, det er fint. Drikkevarer er de vigtigste, og maden kan vente, indtil deres appetit afkast.

Medicin er normalt ikke nødvendig

Du bør ikke give medicin til at stoppe diarré til børn under 12 år. De lyder attraktive løsninger, men er usikre at give børnene på grund af mulige alvorlige komplikationer. Men kan du give paracetamol eller ibuprofen til at lette en høj temperatur eller mavesmerter.

Som nævnt ovenfor, hvis infektionen er alvorlig, antibiotika undertiden nødvendig. Antibiotika er også normalt gives til børn under 6 måneder, der udvikler salmonella og ethvert barn, der kan være underernærede eller har en kompromitteret immunsystem (for eksempel, hvis et barn er på langsigtet steroidbehandling er i behandling for kræft osv.).

Probiotika er generelt ikke anbefales til børn med gastroenteritis eller madforgiftning fra enhver årsag. Dette kan ændre sig, hvis yderligere forskning viser, at de er nyttige.

Symptomerne ofte slå sig ned i et par dage eller deromkring som dit immunsystem normalt rydder infektionen. Lejlighedsvis er indlæggelse nødvendig, hvis symptomerne er alvorlige, eller hvis komplikationer (se nedenfor). Følgende er almindeligt anbefales, indtil symptomerne lethed:

Væsker - har masser at drikke

Formålet er at undgå dehydrering, eller til at behandle dehydrering hvis den har udviklet. (Bemærk: Hvis du har mistanke om, at du er dehydreret, bør du kontakte en læge.)

 • Som en tommelfingerregel, drikker mindst 200 ml efter hver anfald af diarré (efter hver vandig fæces).
 • Denne ekstra væske er i tillæg til hvad du normalt ville drikke. For eksempel vil en voksen drikker normalt omkring to liter om dagen, men mere i varme lande. Ovennævnte '200 ml efter hver anfald af diarré "er i tillæg til dette sædvanlige beløb, som du ville drikke.
 • Hvis du kaster op, vente 5-10 minutter, og derefter begynde at drikke igen, men langsommere. For eksempel. En tår hver 2-3 minut, men at sikre, at din samlede indtag som beskrevet ovenfor
 • Du bliver nødt til at drikke endnu mere, hvis du er dehydreret. En læge vil rådgive om, hvordan meget at drikke, hvis du er dehydreret.
Hvordan får man salmonella? Reaktive komplikationer.
Hvordan får man salmonella? Reaktive komplikationer.

For de fleste voksne bør væsker beruset til at holde hydreret omfatter vand, juice og supper. Det er bedst ikke at have drikkevarer, der indeholder en masse sukker, såsom cola eller pop, som de undertiden kan gøre diarré værre.

Rehydrering drikkevarer anbefales folk, der er svagelige, eller over 60 år, eller som har underliggende helbredsproblemer. De er lavet af breve, som du kan købe fra apoteker. (Poserne er også tilgængelige på recept.) Du tilføjer indholdet af brevet til vand. Rehydrering drikkevarer giver en god balance af vand, salte og sukker. Den lille mængde sukker og salt hjælper vandet skal absorberes bedre fra tarmen ind i kroppen. De behøver ikke stoppe eller reducere diarré. Brug ikke hjemmelavede salt / sukker drinks, da mængden af ​​salt og sukker skal være nøjagtig.

Spis så normalt som muligt

Det plejede at blive rådgivet til at "sulte" for et stykke tid, hvis du havde madforgiftning. Men nu er det tilrådes at spise små, lette måltider, hvis du kan. Være styret af din appetit. Du må ikke lyst mad og de fleste voksne kan undvære mad i et par dage. Spis så snart du er i stand til, men ikke stoppe med at drikke. Hvis du har lyst til at spise, undgå fede, krydret eller tung mad. Plain fødevarer såsom groft brød og ris er gode fødevarer til at prøve at spise.

Medicin

Anti-diarré medicin er normalt ikke nødvendigt. Dog kan du ønsker at reducere antallet af ture, du behøver at gøre på toilettet. Du kan købe anti-diarré medicin fra apoteker. Den sikreste og mest effektive er loperamid. Den voksne dosis af dette er to kapsler i første omgang. Dette efterfølges af en kapsel efter hver gang du passerer nogle diarré, op til et maksimum på otte kapsler i 24 timer. Loperamid virker ved at bremse din tarm aktivitet. Du bør ikke tage loperamid længere end fem dage.

Bemærk: Brug ikke anti-diarré medicin, hvis du passerer blod eller slim med diarré, eller hvis du har en høj feber. Mennesker med visse betingelser bør ikke tage loperamid. Læs derfor indlægssedlen, der følger med medicin for at være sikker. For eksempel bør gravide kvinder ikke tage loperamid.

Paracetamol eller ibuprofen er nyttige til at lette en høj temperatur eller hovedpine. Antibiotika kan det undertiden være nødvendigt at behandle salmonella hvis infektionen er alvorlig. Læger kan også beslutte at give antibiotika til andre grupper af mennesker, herunder dem over en alder af 50, dem med et svækket immunsystem og til dem med hjerteklap problemer. Den antibiotiske normalt anvendes kaldes ciprofloxacin.

Hvis du eller dit barn har salmonella er følgende anbefales at forhindre spredning af smitte til andre:

 • Vask dine hænder grundigt efter at gå på toilettet. Ideelt bruge flydende sæbe i varmt rindende vand, men enhver sæbe er bedre end ingen. Tørre ordentligt efter vask. Hvis dit barn bærer bleer, være særligt omhyggelig med at vaske hænder efter bleskift og før forberedelse, servering, eller spiser mad.
 • Hvis potte skal anvendes, bære handsker, når du håndterer det, aflever indholdet i et toilet, vask derefter potte med varmt vand og opvaskemiddel og lad det tørre.
 • Må ikke dele håndklæder og vaskeklude.
 • Må ikke forberede eller serverer mad for andre.
 • Hvis tøj og sengetøj er snavset, skal du først fjerne eventuelle fæces i toilettet. Vask derefter i en separat vask ved så høj en temperatur som muligt.
 • Rengør regelmæssigt med desinficerende toiletter, du bruger. Med varmt vand og opvaskemiddel, flush håndtag tørre, toilet sæde, badeværelse vandhaner, overflader og dørhåndtag mindst en gang om dagen. Hold en klud lige til rengøring af toilettet (eller brug en engangs én hver gang).
 • Hold fri fra arbejde, skole, gymnasium, etc, før mindst 48 timer efter den sidste episode af diarré eller opkastning. Undgå kontakt med andre mennesker, så vidt muligt i løbet af denne tid.
 • Håndterer fødevarer: hvis du arbejder med mad og udvikler diarré eller opkastning, skal du informere din arbejdsgiver og straks forlade håndteres fødevarer. Hvis salmonella er bekræftet, skal du informere din arbejdsgiver og holde sig væk fra arbejde, indtil mindst 48 timer efter den sidste episode af diarré eller opkastning.

Hvis du har salmonellainfektion, og du arbejder med udsatte grupper af mennesker, såsom ældre, syg eller ung, skal du informere din arbejdsgiver.

Komplikationer er ualmindelige i Storbritannien. De er mere sandsynlig i det meget unge, gravide kvinder, eller i den ældre. De er også mere sandsynligt, hvis du har en kronisk (igangværende) tilstand, såsom diabetes eller hvis dit immunforsvar er kompromitteret på en eller anden måde, for eksempel, hvis du tager langvarig steroid medicin eller har kemoterapi behandling for kræft.

Mulige komplikationer omfatter følgende:

 • Dehydrering og salt (elektrolyt) ubalance i din krop. Dette er den mest almindelige komplikation. Det sker, hvis vand og salte, der går tabt i afføringen, eller når du kaster op, ikke erstattes af dit drikkeri tilstrækkelig væske. Hvis du kan klare at drikke masser af væske, så dehydrering er usandsynlig, eller er sandsynligvis kun være milde, og vil snart komme, når du drikker. Svær dehydrering kan føre til et fald i dit blodtryk. Dette kan forårsage nedsat blodgennemstrømning til dine vitale organer. Hvis dehydrering ikke behandles, kan nyresvigt også udvikle. Nogle mennesker, der bliver alvorligt dehydreret brug for en 'drop' væske direkte ind i en blodåre. Dette kræver hospitalsindlæggelse.
 • Reaktive komplikationer. I sjældne tilfælde kan andre dele af din krop 'reagere' til en infektion, der opstår i din tarm. Dette kan give symptomer som gigt (ledbetændelse), betændelse i huden og øjenbetændelse (enten conjunctivitis eller uveitis).
 • Spredning af smitte til andre dele af kroppen, såsom din blodbanen, dine knogler, dine led, hjernehinderne, der omgiver hjernen og rygmarven, og din galdeblæren. Men det er sjældent.
 • Vedvarende diarré syndromer kan i sjældne tilfælde udvikle sig.
 • Irritabel tyktarm er undertiden udløses af salmonella infektion.
 • Laktoseintolerans kan undertiden forekomme i en tidsperiode efter infektion. Dette er kendt som »sekundær« eller »erhvervet« laktoseintolerans. Din tarm (tarm) foring kan blive beskadiget af episode af gastroenteritis. Dette fører til mangel på et enzym kaldet laktase, som er nødvendig for at hjælpe din krop fordøje et sukkerstof, der kaldes lactose i mælk. Laktoseintolerans fører til oppustethed, mavesmerter, vind og vandig afføring efter at have drukket mælk. Tilstanden bliver bedre, når infektionen er overstået, og tarmens slimhinde heler. Det er mere almindeligt hos børn.
 • Reduceret effektivitet af visse lægemidler. Under en episode af madforgiftning, kan visse lægemidler, som du kan tage til andre betingelser eller grunde ikke være så effektive. Dette skyldes, at diarré og / eller opkastning betyder, at reducerede mængder af narkotika absorberes (optages) i din krop. Eksempler på sådanne lægemidler er lægemidler mod epilepsi, diabetes og prævention. Tal med din læge eller praksis sygeplejerske, hvis du er usikker på hvad du skal gøre, hvis du tager anden medicin og har madforgiftning.

At blive en bærer af salmonella

A 'carrier' er en person, der er godt, har ingen symptomer, men er inficeret med en bakterie. Bærere er i risiko for at overføre infektionen til andre, hvis deres personlige hygiejne ikke er god. Langt størstedelen af ​​folk med en salmonellainfektion rydde infektion og bakterier fuldstændigt fra deres krop hurtigt efter symptomerne lethed. Sjældent på nyttiggørelse fra en salmonella sygdom, bliver nogle mennesker luftfartsselskaber, og fortsætter med at passere ud salmonellabakterier i deres afføring i uger eller måneder. Dette er mere almindeligt hos børn. Et lille antal af børn i alderen mindre end fem år besvimer salmonellabakterier i op til et år. Over en alder af fem år er salmonella bærere sjældne, og den maksimale varighed af udgydelse synes at være op til 12 uger.

(Bemærk: dette er anderledes for mennesker med tyfus eller paratyfus Et lille antal mennesker, der tilbagesøge disse sygdomme forbliver bærere for livet..)

Den Foods Standards Agency i Storbritannien har identificeret '4 Cs 'for at hjælpe med at forhindre madforgiftning, herunder madforgiftning forårsaget af Salmonella:

Rengøring

 • Hold arbejde overflader og redskaber rene.
 • Vask og tør hænderne regelmæssigt, men især efter at gå på toilettet, før madlavning, efter håndtering rå mad, og før røre 'klar til at spise' mad.
 • Må ikke tilberede mad til andre, hvis du har diarré eller opkastning.
 • Dække eventuelle sår eller rifter på hænderne med en vandtæt puds, før du rører mad.
 • Skift karklude og viskestykker regelmæssigt.

Du bør også vaske dine hænder efter berøring kæledyr eller dyr, efter at have besøgt gårde og efter havearbejde for at undgå salmonella infektion.

Madlavning

 • Sørg for at du tilberede maden grundigt, især kød. Dette vil dræbe bakterier. Mad skal være kogt helt igennem og være rygende varm i midten.
 • Hvis du genopvarmning af mad, det skal koges lige igennem og være rygende varm i midten.
 • Må ikke genopvarmning mad mere end én gang.

Du bør også vaske rå frugt og grøntsager, inden du spiser dem. Må ikke drikke vand menes at være usikre (herunder undgå drikkevarer, der indeholder isterninger der kan have været foretaget fra urent vand). Dette omfatter ubehandlet vand fra floder, søer og vandløb. Drik pasteuriseret eller kogt mælk og undgå rå æg.

Nedkøling

 • Mad, der skal være nedkølet bør være. Hvis maden er venstre ud af køleskabet, kan bakterierne formere sig til niveauer, der kan forårsage madforgiftning.
 • Køleskabet skal holdes mellem 0 ° C og 5 ° C. Også, ikke lade døren stå åben unødigt.
 • Cool madrester hurtigt og derefter opbevares i køleskab. Tage det ud af gryden og lægge det ind i en flad beholder kan fremskynde køleprocessen op.

Krydskontaminering

Dette er, når bakterier passere fra fødevarer (almindeligvis rå fødevarer) til andre fødevarer. Det kan forekomme, hvis fødevarer rører direkte, hvis en fødevare drypper til en anden, hvis dine hænder, eller redskaber eller udstyr, såsom knive eller skærebrætter, berøres en mad og derefter en anden.

 • Vask dine hænder efter berøring rå fødevarer.
 • Separat råt og tilberedt eller "klar-til-spise" fødevarer.
 • Opbevar råt kød i en forseglelig beholder ved bunden af ​​køleskabet.
 • Brug ikke den samme overflade eller skærebræt til at forberede rå og klar til at spise fødevarer.
 • Sørg for, at knive og redskaber rengøres efter at forberede rå fødevarer.

Ud over disse foranstaltninger, som krybdyr og padder, herunder terrapin og skildpadder kan almindeligvis bære salmonellabakterier bør du ikke holde dem i et hus, hvor børn under et år bor, eller hvor en person med et svækket immunforsvar også bor.

Denne artikel er lukket for kommentere.