Autismespektrumforstyrrelser

Leder du efter

Autistiske spektrum forstyrrelser påvirker den måde, en person kommunikerer med, og relaterer til andre mennesker. Mange (men ikke alle) folk med en autistisk spektrum forstyrrelse har også en indlæringsvanskeligheder. Mennesker med autistiske spektrum forstyrrelser som regel brug for specialiseret pleje og uddannelse.

Autisme er en gruppe af lignende sygdomme med varierende sværhedsgrad. Så udtrykket autistiske spektrum forstyrrelser (ASDs) bruges ofte i stedet autisme.

Autisme er faktisk en form for ASF. Andre former omfatter Aspergers syndrom og Retts syndrom. Mennesker med Aspergers syndrom har en tendens til at have færre problemer med sproget i forhold til mennesker med klassisk autisme. De er ofte i gennemsnit eller over gennemsnittet, intelligens.

Symptomerne viser sig i de første tre år af livet. Halvdelen af ​​forældrene bliver bekymret i de første 12 måneder. Nogle børn med Aspergers syndrom kun diagnosticeres efter at de har begyndt i skole.

Symptomerne på ASD varierer mellem mennesker. Nogle har minimal symptomer, mens andre kan have alvorlige vanskeligheder. Mennesker med ASF har varierende niveauer af intelligens. Et par har meget høje IQS, men en lav IQ er fundet i ca 5 ud af 10 mennesker med ASF.

Der er fire forskellige grupper af symptomer, som alle sædvanligvis forekommer hos børn med ASF.

Sociale vanskeligheder

Der findes forskellige typer af problemer og ikke alle vil forekomme i hvert enkelt tilfælde. Disse kan generelt beskrives som "ikke at kunne komme videre med mennesker '. Så barnet kan:

 • Synes at være udenfor.
 • Har ringe eller ingen interesse i andre mennesker, som kan resultere i at have nogen rigtige venner.
 • Ikke forstå andre folks følelser. For eksempel, forståelse ikke hvorfor nogen har været cross med dem.
 • Foretrækker at være alene.

Sommetider et barn kan synes at miste sociale færdigheder, som de engang havde. Det kan være færdigheder såsom vinke farvel. Dette er fundet i omkring 1 ud af 4 tilfælde.

Problemer med sprog og kommunikation

Autismespektrumforstyrrelser. Autisme og autismespektrumforstyrrelser.
Autismespektrumforstyrrelser. Autisme og autismespektrumforstyrrelser.

Tale normalt udvikler senere end normalt. Når det sker, kan det ønskede sprog (brug og valg af ord) ikke udvikle sig godt. Den slags problemer, som børn med ASF kan have omfatte en eller flere af følgende:

 • Ikke at kunne udtrykke sig godt.
 • Ikke at kunne forstå fagter, ansigtsudtryk eller tonefald.
 • At sige underlige ting. For eksempel, at gentage dine ord tilbage til dig, igen og igen.
 • Brug ulige sætninger og ulige valg af ord.
 • Sommetider bruger mange ord, når man ville gøre.
 • Konfektion deres egne ord.
 • Ikke at bruge deres hænder til at gøre fagter, da de taler.
 • Ikke at kunne forstå vanskelige ordrer.

Igen, nogle gange et barn kan synes at miste færdigheder, som de engang havde. Dette er fundet i omkring 1 ud af 4 tilfælde.

Dårlig fantasi

Pretend play er normalt begrænset hos børn med ASF. De har tendens til at gøre de spil og aktiviteter, som de lærer igen og igen. Spil kan forblive nøjagtig den samme hver dag. Spil er som regel dem, at et yngre barn ville spille.

Usædvanlige adfærd

Disse er typiske og omfatter et eller flere af følgende:

 • Odd manerer såsom hånd-flagrende eller andre underlige meningsløse bevægelser.
 • Vrede eller aggression hvis rutiner ændres. Børn med ASF kan skade sig selv, når de er vrede ved banging deres hoved eller slå deres ansigt. Nogle gange de gør dette for at få opmærksomhed.
 • Aktioner kan gentages igen og igen (ligesom vuggede frem og tilbage).
 • Tvangstanker kan udvikle sig i større børn og unge. For eksempel kan de have interesser i usædvanlige ting som køreplaner og lister.
Hvad er symptomerne på autisme spektrum forstyrrelser? Problemer med sprog og kommunikation.
Hvad er symptomerne på autisme spektrum forstyrrelser? Problemer med sprog og kommunikation.

Forældre ofte finde disse problemer meget forvirrende og kan blive frustreret.

Epilepsi (krampeanfald), forekommer i omkring 3 10 sager. Dette sker normalt for første gang omkring puberteten. Anfald normalt ske hos børn, der er alvorligt ramt af ASF.

Omkring én ud af 100 børn har en ASF. Drenge er fire gange mere tilbøjelige end piger til at blive berørt.

Årsagen er egentlig ikke kendt. Der er nogle beviser, at det kan blive væltet ned i familier. Twins og brødre har en større chance for også at blive autist.

Der er også nogle forhold, som ASD er mere almindelige. Heriblandt Downs syndrom, Tourettes syndrom og knolde sklerose.

I de senere år har der været spekulationer om, at mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR) vaccine eller anden måde kan forårsage autisme. Men der er ingen beviser til støtte for denne. Den oprindelige forsker er nu blevet miskrediteret af den medicinske styrende organ - General Medical Council.

Dit barn har en række sundhedsmæssige kontrol for at sikre at de udvikler sig normalt. På disse kontroller vil du blive spurgt, om du har nogen bekymringer. Hvis du har bemærket, for eksempel, at dit barn ikke altid se på dig, eller ikke point at vise dig ting, eller ikke bølge-eller klappe - bør du nævne det. Dit helbred besøgende eller læge kan så spørge dig et par spørgsmål, og se dit barn. De kan ønsker dit barn at have en høreprøve. Sommetider høreproblemer kan gøre det vanskeligt for et barn at være selskabelig.

Hvis de er bekymret for ASF kan de bede et særligt team til at observere dit barn. Dette hold vil normalt være lavet af flere forskellige typer af sundhedspersonale. De vil observere dit barn i løbet af en periode, før de træffer en beslutning om diagnosen. Deres observationer afgøre, om dit barn har ASF.

Blodprøver kan træffes. Disse ikke teste for ASF, men hjælpe med at kigge efter og udelukke andre forhold, der kan synes ens.

De fleste børn med ASF er under pleje af et barn specialist. Andre mennesker vil også tilbyde support. De kan være tale og sprog terapeuter, ergoterapeuter og pædagogiske psykologer. De typer af behandlinger, der kan leveres omfatter følgende:

 • Grundpillen i behandlingen er specialundervisning støtte. Dette er for at hjælpe med sproget, social-og kommunikationsevner. Der er 3 eller 4 hovedtyper. De mennesker, der har vurderet dit barn vil afgøre, hvad der er bedst til at støtte dem.
 • Adfærdsmæssige terapi, som sigter mod at reducere 'dårlige' adfærd og fremme 'god' adfærd.
 • Medicin kan anses for at hjælpe med specifikke ASD-relaterede symptomer. Det er normalt kun i betragtning, hvis andre måder at håndtere ikke fungerer. Disse symptomer kan være angst, depression eller obsessiv-kompulsiv sygdom. Der er også medicin, der kan bidrage til at kontrollere udbrud af ophidselse eller aggression. Medicin kan også bruges til at hjælpe med søvn og også enhver repetitiv adfærd.

Der er ingen kur for ASF. Specialisten undervisning og støtte til formål at maksimere potentialet for hvert barn, som de vokser ind i voksne. Det menes, at den tidligere specialisten indgangen er startet, jo bedre resultat.

Nye behandlinger bliver undersøgt i forskellige kliniske forsøg. Nogle af disse kan bruges i fremtiden til behandling af ASD.

ASF er en livslang tilstand. Som sværhedsgraden kan variere, er det vanskeligt at forudsige resultatet for hvert barn. Selv uden behandling, er der til tider er forbedringen i teenage årene, og nogle mennesker med ASF bliver mere omgængelig.

Nogle voksne med ASF administrere at arbejde og komme af med bare en lille smule støtte. Især er mange mennesker med Aspergers syndrom i stand til at håndtere godt, og leve uafhængigt eller har brug for lidt støtte, når voksen. Men mange mennesker med klassisk autisme har brug for mere omfattende støtte og mange som voksne bor hjemme hos forældre eller familie eller på et plejehjem.

National autistisk samfund

393 City Road, London, EC1V 1NG
Tlf (Helpline): 0808 8000 4104 Web: www.autism.org.uk

Aspergers syndrom foundation

The Kensington Charity Centret
4th Floor, Charles House, 375 Kensington High Street, London W14 8QH
Web: www.aspergerfoundation.org.uk

Denne artikel er lukket for kommentere.